Moški vse pogosteje trpijo zaradi razširjenih ven

Ali trpite zaradi razširjenih ven? Ali ste vedeli, da so moški vedno bolj prizadeti? Vsak četrti moški v Sloveniji se sreča z razširjenimi venami, vse več pa je takšnih, ki odlagajo obisk zdravnika.

Glede na to, da se vene smatrajo kot izključno ženski problem, pa moški veliko redkeje obiščejo zdravnika. Velik odstotek moških o tej težavi sploh ne govori. Obisk zdravnika odlagajo tako dolgo, dokler stanje ne postane resno.

Razširjene žile pri moških so predvsem posledica debelosti ali pritiska med dolgotrajnim stanjem na nogah. Pogosto sprožijo bolečino, ki povzroča težave pri moških, ki opravljajo delo, ki zahteva večurno stanje na nogah. Read More

Mucuna pruriens

Narava nas je ločila po spolu in tudi po drugih lastnostih. Pa vendar nam je ponudila tudi dobrine, ki so nam skupne vsem. Rastline, s pomočjo katerih blažimo, lajšamo ali celo zdravimo razna bolezenska stanja. Recimo mucuna pruriens.

Ne glede na naš spol, starost in druge lastnosti, se nas včasih lotijo različna bolezenska stanja in vedno upamo, da ne gre za resne zaplete ter, da jih hitro reguliramo. Če imamo srečo, jih lahko že s pravo izbiro prehranskih dopolnil dobro rešimo.

Vsakemu moškemu je plodnost seveda pomembna, zato, da lahko ima otroke, da lahko svoj rod prenese naprej in ima potomce. Hkrati pa mu je pomembna tudi mišična masa in za katero se običajno ti močno trudijo, naprezajo, telovadijo, uživajo različna sredstva povečevanja te, ipd. Read More

Psihoterapija na daljavo

V današnjem času nimamo veliko trenutkov, ki bi si jih lahko vzeli zase. Hiter tempo življenja nam narekuje zelo poln delavnik. To je po eni strani lahko vzrok različnih težav in stresa, po drugi strani pa tudi vzrok za to, da ne najdemo časa, da bi poiskali pomoč, ko se naše težave nakopičijo. Psihoterapija na daljavo je tako odlična rešitev za današnji čas. Omogoča nam, da dobimo pomoč, ki jo potrebujemo, kar se da hitro in to kar doma. Če imate kakršne koli težave v življenju, torej ne čakajte, ampak poiščite pomoč v obliki e-terapije!

Read More

Odprava čustvenih težav s psihoterapijo in pogovorom

Iskanje pomoči v težavnih situacijah je hvale vredno. Velikokrat se skušamo obrniti na naše najbližje, a jih obenem ne želimo obremenjevati z našimi čustvi in občutki. Potlačevanje čustev nas lahko postopoma privede do zagrenjenosti, odmikanja od najbližjih, zamer in drugih negativnih čustvovanj. Vse skupaj lahko sčasoma privede do večjih težav, kot so depresija ali samomorilske misli. Dobro je, da se že pred tem zaustavimo, globoko vdihnemo in razmislimo. Na spletu je možno že s tipkanjem ključnih besed, kot so psihoterapija Maribor, najti zanesljivo in kvalitetno strokovno pomoč.

Read More

Borelija je obolenje, ki ga preprečujemo z zaščitnimi sredstvi

Borelija je bolezen z možnimi hudimi posledicami, ki se ji najučinkoviteje izognemo tako, da preprečimo pik klopa.

Med možnimi nevarnimi posledicami ugriza klopa je borelija najpogostejša bolezen. Število primerov je bistveno večje, kot število primerov za drugi dve možni bolezni. Borelija se preprečuje z uporabo oblačil in obutve svetle barve ter gladkih površin, s posebnimi spreji, ki odganjajo klopa, pregledovanjem ob prihodu domov ter njihovim odstranjevanjem. Oblačila in obutev svetle barve ter gladkih površin je priporočljiva iz dveh razlogov. Na oblačilih in obutvi svetlih barv bomo okuženega klopa prej opazili po njegovem značilnem gibanju.

Read More

maca semena

Maca – hranljivi zaklad Andov

Pristaši novih smernic za zdravo prehrano imajo ponavadi precej odklonilen odnos do tistih vrst zelenjave oziroma rastlin, katerih užitni del raste pod zemljo, torej v obliki gomolja ali korenine. Veliko je diet, ki na primer krompir, korenje, kolerabo in podobno zavračajo, saj gre za zelo hranljiva živila z veliko ogljikovimi hidrati, tipa močno vplivajo na nihanje krvnega sladkorja, zaradi česar so običajno nezaželeni. In če nam nista najbolj pri srcu na primer repa in redkev, zakaj bi bila potem tako priljubljena maca, ki jima je zelo podobna?
Read More

Najboljše masaže v Mariboru

Masaža je že v antiki veljala za terapijo, ki je namenjena tako telesu kot umu. Danes ločimo celo množico različnih tipov masaž, ki izvirajo iz različnih koncev sveta, zato je pri izbiri potrebno vedeti predvsem to, kakšen učinek si želimo. Vse vrste namreč poskrbijo za blagodejen vpliv na naše fizično telo, vendar je velika razlika, ali se odločimo za športno, klasično sprostitveno, z vročimi kamni in tako naprej.

Večina ljubiteljev ima najraje različne vrste nežnih masaž, ki poskrbijo predvsem za relaksacijo. Po stresnem delovnem dnevu namreč prijata tako razvajanje in nega telesa kot tudi sproščanje uma. Read More